Virtuálisan folytatjuk a bajnokságot

Több, mint két hete szakadt félbe az elődöntők első két meccsének lejátszása után az Erste Liga, a mindenki által jól ismert okok miatt és körülmények között. A világon (talán?) egyedülálló módon a hazai bajnokságnak nem csak véget vetettek a szervezők, hanem az eddig lejátszott meccsek, lezáratlan elődöntős párharcok alapján bajnokot is avattak: az idei kiírást ezek alapján a Csíkszereda és az FTC megosztva nyerte. Botrányos döntés? Kétségkívül. A vezetőségünk megmagyarázta már a tettét, vagy várható ez a jövőben? Aligha.

A szurkoló azonban csak szurkoló marad, sokunkban felmerültek a mi lett volna ha kérdések, vagyis hogy hogyan folytatódhatott volna a párharc, ha a vírus miatt nem szakad félbe minden. Egyik szurkolótársunk oldalát annyira furdalta a kíváncsiság, hogy időt és energiát nem kímélve hozta létre a virtuális valóságban a csapatokat, hogy legalább így izgulhassunk kedvenceinkért.

Így hát a szerkesztőségben arra jutottunk, hogy ha már a való életben nem is volt rá lehetőség, legalább digitálisan vigyük tovább a párharcot, melyben a jégen született eredmények alapján a zöldek vezetnek 2-0-ra. A létrehozott virtuális mérkőzéseken a mezek, játékosnevek, szponzorok feliratai mind valósághűek, és bár a digitális élmény nem veheti fel a versenyt egy Megyeri úti jégcsarnokban aratott derby győzelemmel, azért talán valamennyire kárpótol minket ebben a hoki-ínséges időszakban.

Az elődöntős párharc harmadik felvonása (vagyis az első digitális meccs) március 29-én, vasárnap este 18:00-tól kerül megrendezésre Facebook oldalunkon élő közvetítés formájában. Itt lehetőség lesz a többi szurkolóval chatelni, izgulni kedvenceinkért, persze csak digitálisan, de talán ez is több, mint a semmi. Találkozunk holnap este a képernyők előtt!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*