5+1 emlékezetes meccs az idei szezonból

ute_titanok

Őszintén szólva a szerzőnek egyszerűbb dolga volt összeszedni 5+1 emlékezetes lila-fehér gólt az elmúlt szezonból, mint 5+1 mérkőzést, amiről hónapok múlva is beszélni fogunk. Mert valljuk be, a bajnokság nagy része nem úgy alakult számunkra, mint azt előzetesen vártuk: váratlan, (sajnos gyakran) megalázó vereségek, hullámzó teljesítmény, majd a szezon egyes szakaszaiban magához térő csapat jellemezte ezt az idényt. Mégis megpróbáltunk összeszedni azt a pár meccset, amik – jó szájízzel – emlékezetesek maradhatnak az idei szezonból. A rossz emlékeket pedig hagyjuk, ne tépjük fel a sebeket, épp elég volt azokat átélni akkor.

2020.01.08. UTE – FTC (2-1)

Csakúgy, mint a gólos összeállításunkat, ezt is az ősi rivális elleni (sajnos idei egyetlen) győzelmünkkel kell kezdenünk. Hosszú-hosszú ínséges idő után sikerült végre felülkerekednünk a zöldeken, ami a korábbi, Vígh Balázs Vándorkupán történtek miatt különösen pikáns volt. Aki ott volt a helyszínen, nem felejti el DiDiomete zászlólengetését és Benk Andris esetét a hangosbeszélővel. Elegáns, úriemberhez méltó revans volt ez a korábbiakért.

2019.12.28. FTC – UTE (6-5)

Bár ez nem egy győztes meccs, ennek ellenére a csapat nagyot küzdött és hajtott ezen a mérkőzésen. 10 perc után már 3 góllal mentek a zöldek, de még az első harmadban sikerült egyenlítenünk Pance 2 és DiDiomete 1 góljával. A csapat küzdése csillagos 5-ös volt, azonban sajnos a hosszabbításban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna. Ennek ellenére láttuk a csapaton az akarást, aminek legközelebb a megyeri úti derbyn meg is lett az eredménye győzelem formájában.

2019.12.08. UTE – Csíkszereda (2-3)

Bár ez sem egy győztes mérkőzés, itt is a csapat küzdése miatt marad emlékezetes a meccs. 9 adag brassói után érkeztünk meg a Megyeri útra, csapatunk 3 sorral, köztük jópár junior játékossal tudott csak kiállni a Szereda ellen. Ennek ellenére nem vallottunk szégyent a későbbi alapszakasz-győztes ellen, hosszabbításig, majd büntetőkig vittük a meccset. A pluszpontot végül a Szereda húzta be, de ugyanúgy lehetett volna a miénk is ez az egy egység, a büntetők – mint tudjuk – a lutri kategóriába tartoznak.

2019.12.26. DAB – UTE (3 – 9)

Karácsony, bejgli, töltött káposzta, jégkorong, 9 lőtt gól, győzelem. Mi kellene még egy boldog karácsonyhoz?

2019.09.27. DEAC – UTE (3 – 4)

A szezon első győzelme, a szezon 5. meccsén – hát, nem ilyen kezdésre számítottunk. Pedig ez a meccs sem indult jól, Dusi benézett egy lövést a bal oldalról, de gyorsan egyenlítettünk, a végén pedig sikerült behúzni a hőn áhított győzelmet. A maroknyi újpesti szurkolótábor pedig – természetesen – túlkiabálta a debrecenieket, ez is dicséretet érdemel!

DAB elleni elődöntők

Igazából az összes DAB elleni elődöntős meccset felsorolhatnánk a listában, de mégis a párharc második mérkőzésére esett a választás. Itt érezhettük azt, hogy a középszakaszban megtáltosodó DAB ellen valóban van keresnivalónk, a csapatunk magabiztosan húzta be a párharc második győzelmét idegenben. Ezt a párharcot (akarom mondani söprést!) is még sokáig fogjuk emlegetni, csakúgy, mint a 2016/17-es negyeddöntőt eldöntő Ropret gólt.

Kimaradt valamelyik összecsapás a listából? Elfelejtettük a listába tenni a te kedvenc meccsedet a szezonból? Mondd el nekünk kommentben!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*