Folytatódik a középszakasz

A múlt heti válogatott szünet után (ki ne tudná: a magyar válogatott továbbjutott olimpiai selejtezőcsoportjából Benk Andrissal a keretben, így augusztusban Rigában küzdhet meg az olimpiai kvótáért!) a mai nappal számunkra is folytatódnak az Erste Liga küzdelmei. Csapatunk jelenleg az alsóház harmadik, utolsó rájátszást érő helyén áll, a cél nem is lehet más, mint hogy innen előrébb lépjünk. Nézzük, mik a lehetőségeink!

Az alsóház jelenlegi állása:

  1. Gyergyó 15p (4 meccsből)
  2. Titánok 13p (5 meccsből)
  3. UTE 13p (4 meccsből)
  4. KMH 4p (6 meccsből)
  5. Vasas 4p (5 meccsből)

Innen is látszik, hogy gyakorlatilag még a kezünkben van a sorsunk. Amennyiben mind a négy hátralévő meccsüket hozzuk, elérhető az alsóház első helye minden más eredménytől függetlenül. Sima menet lesz – mondhatnánk, ha nem égtünk volna már meg idén számtalanszor nálunk gyengébb csapatok ellen.

Azonban nézzük a legrosszabb forgatókönyvet, vajon még lecsúszhatunk a rájátszásról? Sajnos igen, egy esetben: a mögöttünk lévő csapatok közül már csak a Vasas érhet be minket pontszámban és lökhet ki minket a rájátszást érő helyről, amennyiben mind a három meccsét rendes játékidőben nyeri, illetve a mai meccsen minket több, mint négy góllal ver (azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény, majd az egymás elleni gólkülönbség számít). Amennyiben pontosan négy góllal kapnánk ki ma a Vasastól és a végén azonos pontszámmal állnánk, az összesített gólkülönbség fog dönteni (vagy ha ez sem, a több lőtt gól). Ez bár egy elég valószínűtlen forgatókönyv, de azért jó tudni róla.

Vagyis a cél ma estére nem más, mint a győzelem, amivel a saját kezünkben tartanánk továbbra is a sorsunkat az alsóház első helyét illetően. A mai meccs után a héten még lesz egy pénteki meccs a Titánok ellen (ugye senkit nem tart vissza a valentin-nap és mindenki a párjával érkezik egy igazán romantikus hokimeccsre?), illetve egy vasárnapi gyergyói mérkőzés. A középszakaszt jövő szerdán a Tüskecsarnokban a KMH ellen zárjuk.

A mai meccs 18:00-kor kezdődik (közvetítés errefelé), szurkoljuk ki együtt a biztos rájátszást érő helyezést csapatunknak! Az eddigi 5 meccset mind behúztuk a Vasas ellen, a cél ma sem lehet más, mint a győzelem! Hajrá lilák!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*