Alapszakasz – kezdődik a végjáték

ute_titanok

Az alapszakasz utolsó pár meccse következik csapatunk számára, hamarosan véget ér az Erste Liga első etapja. Mielőtt azonban az előttünk álló meccsekről szót ejtenénk, felmerül a kérdés: értékeljük a hétvégi KMH elleni meccset? Köszönöm, de ezt most inkább kihagyom. Az eredmény ismert, a mérkőzést követő edzői nyilatkozat is („mentálisan nem álltunk készen a mérkőzésre”), aki pedig látta azt a háromszor húsz percet… nos maradjunk annyiban, hogy erre a látványra mi, szurkolók sem álltunk készen mentálisan. Az első Tüskecsarnok-béli KMH elleni meccs után azt hittük, elérte a csapat a mélypontot. Nos, most azt a teljesítményt is sikerült alulmúlni: sérültek és eltiltottak nélkül egy még reménytelenebb játékot mutatott a csapat, talán a leggyengébbet ebben az évadban. Lépjünk is tovább, tekintsünk a jövőbe, hiszen ezen az eredményen őrlődni nincs sok értelme, csak a hajunk ritkul. Nézzük, hova juthatunk még az alapszakaszban!

A jelenlegi állás a középmezőnyben:

  • 5. hely: DAB, 54 pont (32 meccsből)
  • 6. hely: Gyergyói Hoki Klub, 41 pont (33 meccsből)
  • 7. hely: UTE, 41 pont (33 meccsből)

Mint ebből is látszik, a felsőház csapatunk számára már matematikailag is elúszott. Amennyiben a hétvégén vertük volna a Hokiklubot, abban az esetben sem lenne már esélyünk a felsőházra, ha ez vígasztal bárkit is (bár aki látta azt a meccset, az valószínűleg vigasztalhatatlan egy jó ideig).

Lássuk inkább a mi, illetve közvetlen riválisunk, a Gyergyó alapszakaszból hátralévő meccseit, ami az alsóházi elsőségről dönthet:

 UTE:

  • január 8., FTC (otthon)
  • január 10., Brassó (idegenben)
  • január 11., Gyergyó (idegenben)

Gyergyói Hoki Klub:

  • január 10., FTC (otthon)
  • január 11., UTE (otthon)
  • január 14., DEAC (otthon)

Mi lehet a cél ezek fényében a hátralévő három találkozón?

A január 8-i meccsel kapcsolatban nem is lehet kérdés: csak a győzelem elfogadható! Tavalyelőtt szeptember óta nem vertük meg a zöldeket, akkor is csak hosszabbításban (rendes játékidőben aratott győzelemért még korábbra, 2017 decemberéig kell visszaemlékeznünk), ezt a siralmas sorozatot pedig nem hagyhatjuk tovább folytatódni. Épp elég szomorú, hogy 2019-ben nem szereztünk egy pontnál többet a Fradi ellen egy meccsen sem.

Fotó: Utehoki FB oldal

Bárhogyan is alakul majd a hátralévő három meccsünk, összesítésben hetedik helynél (vagyis az alsóház második helyénél) rosszabbak már nem lehetünk, a Gyergyóval az alsóház megszerezhető két pluszpontjáért megy majd a versenyfutás (az alsóház első helyezettje hat, második helyezettje négy pluszponttal indítja a középszakaszt). Bár túl nagy jelentősége ennek nincs, hiszen a középszakaszban ez behozható hátrány (illetve ígyis-úgyis választanak minket a felsőház csapatai a rájátszásra), értelemszerűen jobb lenne a legkedvezőbb pozícióból kezdeni a következő etapban, illetve ennek lenne egyfajta üzenete is a szurkolók felé, hogy a csapat kezdi komolyan venni a bajnokságot.

Személy szerint (örök bizakodóként) bízom az öszetettbeli 6. hely megszerzésében, még ha ez nem is lesz sétagalopp: se a Fradi ellen, se az erdélyi idegenbeli formánk nem ad bizakodásra okot. A zöldek elleni eredményeket fentebb már taglaltuk, de Erdélybe sem győzni járunk sajnos: Brassóban legutóbb igencsak beleszaladtunk a késbe (11-6) és Gyergyóban is biztos vezetésről kaptunk ki. De egyszer már el kell indulni felfelé, nem? Gyakorlatilag a saját kezünkben van a sorsunk, valószínűleg a január 10-i Gyergyó elleni ki-ki meccsen dőlhet el, hol is végzünk az alapszakaszban.

Először is koncentráljunk az előttünk álló (és talán a legnehezebb) feladatra, a következő meccsre az ősi rivális ellen. A hét elején csatlakozott csapatunkhoz az egykori Titánok mezben aranysisakos Kelin Ainsworth, aki a 2017/18-as idényben már játszott az Erste Ligában fehérvári mezben, akkor pedig bőven pont/meccs feletti átlagot hozott. Bemutatkozásként nem lenne rossz pár pont a zöldek ellen!

Kelin Ainsworth, fotó: Utehoki FB oldal

A következő meccs tehát január 8.-án 18:00-kor lesz a Megyeri úti jégcsarnokban, jegyek errefelé kaphatóak. Bár a hétvégén mutatott játék sokak kedvét elvehette a helyszíni szurkolástól, abban bízhatunk, hogy szerdán teljesen más hozzáállással fog kikorcsolyázni a csapat a jégre és még egyszer ilyen gyalázatos teljesítményt nem látunk tőlük idén (bár ezt gondoltuk a szezon első Tüskecsarnokos meccse után is, nem?).

Lehet, hogy az évad utolsó derbijét láthatjuk szerdán a jégen, de az biztos, hogy a rájátszásig hasonló erősségű csapattal biztosan nem találkozunk. Az alapszakaszban utoljára, legyünk minél többen a lelátón és szurkoljuk ki végre azt a nagyon áhított győzelmet, ami annyira kellene a csapatnak is és nekünk, szurkolóknak is! HAAAAJ-RÁ…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*