Nem áll jól a szénánk

Fotó: UTEHOKI Facebook

Nem ilyen szezonkezdésről álmodtunk. A sorozatos vereségek, gyengébbnél gyengébb teljesítmények Szilassy Zoltán állásába és a játékosok önbizalmába kerültek. Az okokat kár lenne boncolgatni, meg van ehhez a megfelelő szakemberekből álló csapat, amit mi látunk; hitehagyott társaság, káosz a fejekben, káosz a jégen, elkeseredettség a lelátón. Azok a biztató jelek, amik megvoltak a Fradi ellen, vagy Debrecenben, de még akár Erdélyben is, tovaszálltak, eltűntek. Egy teljesen szétesett társaság benyomását kelti az Újpest. A Baróti – Virág párost nem irigylem, nagyon nehéz feladatot kell megoldaniuk. Brown pihentetése valószínűleg pedagógiai jellegű, ami akár jól is elsülhet, mint ahogy a Hokiklub elleni meccsen meg is mutatkozott. Jared egy kiváló képességű játékos, nagy kár lenne, ha nem tudnák megértetni vele, mit is jelent az Újpest mezének viselése! A többi légiósunk az utóbbi meccseken nagyon maga alatt teljesít, talán Carlsonra tudnám azt mondani, hogy beleteszi a magáét, de a meccsek vége felé ő is elfárad. Csamango és Pance is csak lézeng, Henderson képességei továbbra is rejtve vannak előlünk, DiDiomete mintha ott se lenne. Októberre fordult a naptár és semmi jele annak, hogy összeállt volna a csapat, sem annak, hogy mit akarunk játszani egyes meccseken. Hihetetlen rapszodikusak vagyunk, három, nem túl erős csapattal meccseltünk az elmúlt néhány napban, Fehérváron és itthon, a Gyergyó ellen is megalázva éreztük magunkat, közte pedig egy magabiztos 5-1 a Hokiklub ellen. Feladni soha nem szabad, a szezon még hosszú, de óriási lemaradásban vagyunk a többi csapathoz képest, akár pontokban, akár teljesítményben nézzük.

Baróti Zsolt a Digi Sportnak adott interjúban úgy fogalmazott: Rendet kell tenni a fejekben, meg kell nyugtatni a játékosokat, akik a sikertelenség miatt görcsössé és frusztrálttá váltak. Két jó szó többet ér most bármi másnál!

A diagnózis adott, a kezelést pedig megkezdték, reméljük, hamarosan látható jelei lesznek és elkezd magára találni a társaság! Ehhez sok sikert az edződuónak!

A hiányzóinkról: Godó Dani (térd) még ebben a hónapban, Vincze Peti (váll) pedig novemberben térhet vissza a jégre, ha minden jól megy. Brown, mint fent említettük, egészséges, az ő pihentetése más megfontolásból történik, Pokornyi Dávid sem sérült, viszont, ő több fronton is érdekelt, ma a Visegrád kupában játszik majd.

Ma délután Visegrád Kupa negyeddöntő, csütörtökön a Brassó látogat a Megyeri útra, pénteken pedig az Ifj. Ocskay Gábor jégcsarnokban mérkőznek a srácok a Fehérvári Titánokkal. Sűrű a program, itt a lehetőség arra, hogy átlendüljünk a holtponton! Nagy szükség van a szurkolókra is, az ilyen időszakban hatványozottan, aki tud, jöjjön és szurkoljon a srácoknak!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*