Akikre érdemes figyelnünk – 1. rész

Ebben a sorozatban igyekszünk olyan játékosokat bemutatni, akik az utánpótlásunkban maradandót alkottak a szezon során. Az első részben Lászlóffy Botonddal ismerkedhetünk meg, aki két korosztályban (U18 és Junior) is képviselte a csapatunkat, idén összesen 59 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 41 pontot szerzett (24+17). Sajnos az éremszerzés egyik korosztályban sem sikerült, de a teljesítményére felfigyeltünk és érdemesnek tartjuk figyelni rá!

Botond a későbbiekben a jégkorong mellett szeretne olyan pályán elhelyezkedni, ahol emberekkel foglalkozhat

Botond óvodásként találkozott először a sportággal, a Pólus jegére jártak korcsolyázni, itt kapott lehetőséget arra, hogy kipróbálja a jégkorongot. Újpestre a Pólus Pingvinek csapatából érkezett még szintén gyermekfejjel (elmondása szerint olyan 8-9 évesen), azóta az utánpótlás csapatainkat erősíti. Jelenleg gimnáziumba jár, a középiskola elvégzése után a jégkorong mellett szívesen foglalkozna pszichológiával, vagy olyan területtel, ami emberekkel foglalkozik. Szabadidejében a jelenlegi helyzetben leginkább a barátaival játszik konzolon. Kedvenc külföldi játékosa és jégkorongos példaképe Connor McDavid, kedvenc külföldi csapata a Boston Bruins, személyes példaképe a keresztapja, András. Amikor arról érdeklődtem, hogy mi a mottója, ennyit mondott: „Lazán, faszán, de igazán!”

A példaképével, keresztapjával, Andrással

Botondnak feltettem néhány kérdést az idei szezonjával kapcsolatban is:

Az idei szezonban két korosztályban is sűrűn találkozhattunk a neveddel, mennyire volt megterhelő két fronton is helyt állni?

„Nagyon szeretek mérkőzéseken pályára lépni így élveztem ezt a szezont, nagyon örültem, hogy megmutathattam magam az idősebbek között is! Szezon közben nem éreztem megterhelőnek a kétfrontos játékot, de az elmúlt hetekben a rájátszásban nagyon sűrűre sikeredett a naptár, rengeteg meccset játszottunk és ezt már megéreztem.”

Bár nagy átfedés volt az ifi és a junior között, sokatoknak kellett feljátszanotok, melyik csapatban érezted komfortosabban magad?

„Mindkét csapatban jól éreztem magam, de abból a szempontból, hogy az ifiben azokkal a sortársakkal játszhattam, akikkel már régebb óta együtt játszom, komfortosabb volt a saját korosztályom. A juniorban szinte mindig más sortársakkal kellett pályára lépnem, ami kihívást jelentett, de itt is nagyon jól éreztem magam!”

Hol érzed magad a legjobban a pályán, melyik pozíciót játszod a legszívesebben?

„Bár régebben védőként is játszottam, 1-2 évig az is volt a fő posztom, utána átkerültem a támadók közé és úgy érzem, hogy az én helyem a támadósorban van a szélen.”

Ifjú támadónk a szélen érzi magát a legjobban

Mennyire vagy elégedett a szezon során nyújtott teljesítményeddel?

„A számok alapján nem volt rossz, de magamtól azért többet vártam. Ifiben nagyjából sikerült kihoznom magamból, amit szerettem volna, de a juniorok között kicsit nehezebben ment a játék.”

Botond két korosztályban is odatette magát idén

Hogy élted meg, hogy végül egyik korosztályban sem jött össze az érem?

„Borzasztó érzés, hogy egész évben az éremért dolgozol, leginkább az arany lebeg a szemed előtt, de a végén „csak” a bronzért játszol és az sem jön össze. Amikor ifiben is elbuktuk a mindent eldöntő meccset, azt az érzést nagyon nehéz leírni, nagyon magam alatt voltam, nehéz volt összeszedni magam, de felemeljük a fejünket és a következő szezonban újra nekivágunk a céljaink megvalósításának!”

Hogyan képzeled el a jövőben a jégkorongos pályafutásod?

„Mindenképp szeretnék bemutatkozni a felnőtt csapatban Újpesten és meghatározó tagjává válni a csapatnak! Ezért dolgozom, meglátjuk, hogy alakul a jövő.”

Botond személyében egy céltudatos és végtelenül szimpatikus fiatalemberrel ismerkedhettem meg, kívánom neki, hogy érje el a céljait az életben és a jégpályán egyaránt!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*