Ismét módosult a bajnoki menetrend

Ismét – reméljük utoljára – módosult az Erste Liga idei kiírása. A minkét érintő változás az utolsó alapszakaszbeli meccsünk, a MAC elleni idegenbeli meccs új időpontja, 2020.02.25., csütörtök 17:00.

A teljes menetrend itt érhető el: http://www.ujpestijegkorong.nhely.hu/2020-2021-szezon/

Ezen felül fény derült a rájátszás több információjára is: a negyeddöntők párosítására március 1-jén sajtótájékoztatón derül fény. A párharcok legkorábban március 2-án kezdődhetnek. Az elődöntők március 16-án indulnak, az esetleges hetedik meccseket március 27-án tartják. A finálé első napja március 30., a sorozatnak legkésőbb április 10-ig le kell zárulnia.

Emlékeztetőül: a negyeddöntők esetén az alapszakasz 1-3. helyezettje választ magának ellenfelet az alapszakasz 5-8. helyezettjei közül. A négy győzelemig tartó párharcnál döntetlen esetén már nem az alapszakaszban megszokott 5 perces hosszabbítások következnek, hanem 4-4 játékos játszik további harmadokat az első gólig.

Az elődöntők (amennyiben jól értelmeztem a versenykiírást, amiben még a középszakasz szerepel) párosítása már nem választás útján alakul ki, hanem az elődöntőbe jutó csapatok az alapszakaszban elért helyezésük alapján az 1.-4. és 2.-3. helyezettek mérkőznek meg egymással (ahol az 1. az alapszakaszban legelőrébb végzett és a 4. a leghátrébb végzett csapat). Az elődöntők szintén négy győztes meccsig tartanak.

A döntő pályaelőnyét az alapszakaszban elért helyezések alapján döntik el.

Mivel az alapszakasz február 26-án zárul, így az átigazolási határidő az idei szezonban február 12.

1 Trackback / Pingback

  1. Hogy is állunk pontosan? – Újpesti Jégkorong

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*