Indul a középszakasz!

ute_titanok

Csapatunk számára majd’ két héttel ezelőtt fejeződtek be az idei Erste Liga alapszakaszának küzdelmei. Ki ne tudná, hogy a srácok az alsóház első helyére értek oda, ami – valljuk be – az idény előtt megfogalmazott elvárásokat messze alulmúlja. Az ezen való kesergést most nem kezdeném el, foglalkozzunk inkább az előttünk álló feladattal és azzal, hogy az UTE az utóbbi időben végre életjeleket adott: elverte az ősi rivális zöldeket rendes játékidőben, majd az erdélyi két meccsről hat ponttal tért haza. Ezekből lehet erőt meríteni, álljunk pozitívan az előttünk álló középszakaszhoz!

Az alapszakasz statisztikáit egyszer már kielemeztük (itt elolvasható), illetve az érintettek is elmondták már véleményüket róla (ez pedig itt található). A következő feladat adott: felkészülni és minél jobb formában megérkezni a rájátszásra! Ehhez a csapat előtt álló feladatot nem lehet ám félvállról venni, még ha az egyenes kieséses szakaszról való lecsúszásnak kicsi is az esélye.

Az, hogy az alsóházban kezdjük meg a középszakaszt, értékelhető kudarcként is, ám ettől mindenkit óva intenék. Csapatunk őszi formáját, megalázó vereségeit tekintve ez volt a maximum, amit mostanra el lehetett érni. És persze ne feledjétek, még nincs veszve semmi: innen is lehet még nagyot alakítani (köszi középszakasz!)! Idén a bajnokság létszáma miatt nem kell több meccset játszani az alsóházban, így a terhelésünk nagyjából hasonló lesz, mint az 1-5. helyezetteknek, sőt, talán még jobban is jöhet nekünk, hogy nem kell annyira éles meccseket játszanunk.

fotó: Utehoki FB

Persze ezen utóbbi kijelentéssel érdemes óvatosan bánni: hajlamos lehet a csapat kiengedni, lazán venni ezeket a meccseket (köhömm, Tüskecsarnok..), pedig ha valamikor, most ennek nem szabadna megtörténnie. A derbi-győzelem és erdélyi túra óta kezd megváltozni a közhangulat, kezd összeállni a csapat és a szurkolók is újra a srácok mellé álltak. Ne okozzatok nekünk csalódást! Tudjuk, hogy nem egyszerű a helyzet, mert ezt a nyolc meccset elvileg mind nyernünk kellene és simán hozni az első helyet, tudjuk, hogy ebből a helyzetből kvázi csak veszíteni lehet és mindig a kötelező a legnehezebb. De részemről maradjunk annyiban, hogy húzzuk be az első helyet valahogy, illetve nyerjünk a (számunkra idén félelmetes oroszlánbarlang) Tüskecsarnokban és akkor rendben leszünk. Megegyeztünk?

A rájátszásról, ottani párosításokról még nem nagyon ejtenék szót, messze van még az a szakasz. Ami már biztos, hogy a pályaelőnyt a rájátszásra buktuk, ez van. Viszont a középszakasz is biztosan tartogat érdekes meccseket és meglepetéseket, én tippelek is egy ilyet: szerintem a Hokiklub el fogja ütni a Titánokat a nyolcadik helyről és bejut a rájátszásba (az első lépést ezirányba már meg is tették, elkalapálták a Vasast Káposztásmegyeren).

Fotó: Utehoki FB

A mi csapatunk először a Gyergyó ellen játszik majd e hét szombaton. Ha esetleg nem tudnátok a helyszínen szurkolni, itt követhetitek a meccset online, a teljes menetrendet a középszakaszra pedig erre találjátok. Találkozunk szombat este hatkor a Megyeri úton, a bérletesek pedig ne felejtsék, hogy még a középszakaszra sem kell jegyet venniük, hiszen a plasztikkártyák továbbra is érvényesek!

Hajrá lilák!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*