A „piszkos tizenhárom”

A kép illusztráció

Nem mindennap adatik meg, még utánpótlás szinten sem, hogy egy rangadó úgy végződjön, ahogy ez a meccs.

Szeptember 8-án, vasárnap került sor az U21-es bajnokság Derbijére, csapatunk a Ferencváros vendége volt. Fiataljaink behangolták a hangszert a hétfői felnőtt Derbi előtt, a kapura lövéseket 74-8, igen, 74-8 arányban nyerték ifjoncaink, emellett tökéletes emberhátrányos védekezést vezettek elő, az emberelőnyöket pedig 33,33%-ban használták ki a srácok! A mérkőzést végül 13-0 arányban nyerte utánpótlás csapatunk! A fiúk erre nagyon büszkék lehetnek!

A mérkőzésen aktív szerepet vállaltak a felnőtt keretben is fontos szerepet játszó reménységeink, Kovács Sebestyén, Pokornyi Dávid és Fekete Botond is. Ifjoncaink nyilatkoztak is weboldalunknak.

Sebő 2+4 ponttal szomorította a zöld fiatalokat

Kovács Sebi nem kevesebb, mint 6 pontot rakott fel a táblára 2 góllal és 4 gólpasszal. Ifjú támadónk az alábbiakat mondta a mérkőzésről:

Egy Fradi- Újpest derbi a két klubnak mindig nagy meccset jelent. Ez nem adatik meg mindenkinek. Egész meccsen mi domináltunk, esélyt sem adva a Fradi csapatának. Szép, nyugodt megoldásokat hoztunk a jégen, okos gólokat szerezve. Volt előnyös, hátrányos, sőt kettős ember hátrányos és sima 5 az 5-ös találat is. Igazi csapatként tudtunk együtt működni, mindenki kivette a részét a sikerből. Büszke vagyok a csapatra, hogy egy ilyen eredményt értünk el egy derbin, hogy a Fradi egyszer sem talált be a kapunkba, mi viszont nem álltunk meg és az utolsó percig küzdöttünk, így 13 góllal zártuk a mérkőzést

Kovács Sebestyén

Arra a kérdésre, hogy mi volt a legszembetűnőbb különbség a két csapat között, Sebi az alábbiakat válaszolta:

A sebességkülönbség, valamint, hogy sokkal kombinatívabb, szervezettebb hokit játszottunk mint ők. Sokkal technikásabban játszottunk és fejben is sokkal jobban ott voltunk, ez a magabiztosságunkban nyilvánult meg.

Kovács Sebestyén
Poki sem tétlenkedett, 2 assziszt mellett segítette Farkas Gerit a Shutouthoz

Pokornyi Dávid 2 gólpasszal került fel a táblára! Ifjú bekkünk sem maradt szótlan:

Ez volt az első meccsünk ebben a szezonban. Jól kezdtünk, már az elején látszott a különbség. Végig domináltunk és szerencsére belőttük a helyzeteinket. Összességében jó alaphangot adtunk a szezonnak.

Pokornyi Dávid

Amikor a saját teljesítményéről kérdeztem, Dávid szerényen csak ennyit mondott:

Úgy érzem, nem játszottam rosszul, csináltam a dolgomat, mint mindenki más a csapatból. Én mindig törekszem a legjobbat nyújtani csak így tudok fejlődni.

Pokornyi Dávid
Boti is aktív részese volt a győzelemnek, +3-as mutatóval jelentkezett

Fekete Botond a felkészülés mellett a csapaton belüli egészséges versenyszellemet emelte ki:

Sok új játékos érkezett az U20 keretbe, vagy fiatalabb korosztályból vagy más csapatból érkeztek hozzánk, ami már magában is arra sarkallja az embereket hogy mindenki kihozza magából a maximumot és ez a pályán meg is mutatkozott! A másik részét az edzők rakták hozzá, ami azt jelenti, hogy velünk együtt Ők is ugyan olyan mentalitással álltak a meccshez a felkészülési időszakban, valamint a meccs előtt, mint mi. A győzelem volt az egyetlen ami érdekelt minket és ezért mindenki meg is dolgozott.

Fekete Botond

Arra a kérdésre, hogy van-e bármi hiányérzete, a következőket mondta;

Abszolút nincs! Nekünk, akiknek lehetőségünk van a felnőttel edzeni és játszani kell elsőkként beállni a sorba és a csapat érdekeit nézni. Ebbe az is beletartozik, hogy nem a pontokért játszunk, hanem, hogy segítsük a csapatot, ha visszahívnak!

Fekete Botond

Ki kell emelni az 5 gólt szerző Banga Nándor Vilmost, valamint a 3 gólos Danila Milushint, de igazából az egész csapat megérdemli az elismerést!

Utánpótlás csapatunknak gratulálunk a nagyarányú győzelemhez és további hasonló sikereket kívánunk!

Ferencváros – Újpest
0-13
Gólszerzők: Banga Nándor Vilmos (5), Barta Áron, Kovács Sebestyén (2), Danila Milushkin (3), Fehérgyarmati Balázs, Zakhar Emeloanov

Hajrá Lilák!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*